Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

2019-es újítások: Egy autó, amely mindent lát, avagy a 2020-as Volkswagen Golf

Fotó: popsci.com

 2019-es újítások: Egy autó, amely mindent lát, avagy a 2020-as Volkswagen Golf

 Ebben az évben a legnagyobb autóipari előrelépés a hatékonyság maximalizálása volt. Legyen szó egy autóról, amely más autóknak szól az előző forgalmi dugóról, dízelmotorról, amely ötvözi az üzemanyag-takarékosságot az alacsony kibocsátással, vagy hibrid és elektromos járművekről, amelyek intelligens megoldásokat kínálnak a technológia korlátozásaira, a legjobb új dolgok az úton időt és üzemanyagot takarítanak meg és talán még a bolygó épségét is óvják.

A 2020-as Volkswagen Golf a csodálatos mindentudás nagyhatalmával rendelkezik, amely képes a veszélyekről és a késésekről beszámolni. A négy ajtós autó, az első a tömegközlekedésű járművek között, amely  (V2X) kommunikációs rendszerrel rendelkezik. Lényege: A Wi-Fi transzponder autócserékkel és olyan tereptárgyakkal cserél adatot, mint például a 2600 láb távolságon belüli közlekedési jelzőtáblák, mondván, hogy egy baleset előtt áll, tehát lassítson le, vagy válasszon másik útvonalat. Az autó látóhatárán kívüli események azonosítása meghaladja azon képalkotó rendszerek képességeit, mint a radar, így a V2X segítséget nyújthat az autonóm járműveknek is. 

A potenciál maximalizálása érdekében a technológiát még sok más járműbe be kell telepíteni, nem is beszélve a közúti infrastruktúráról. De a Volkswagen Csoport, amely az Audi, a Porsche tulajdonosa is, már ezt is megalkotta.

Forrás: popsci.com


A hurrikánok kevésbé ismert hatásai
Koca anyó

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 29. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/