Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Szerkesztő

A Dió Magazin Technikai részleg

Dió Magazin - 2021 - November

Fájl neve: 2021-Dio-Magazin-november
Fájl mérete: 19.8 mb
Fájl letőltése

A Dió magazin legfrissebb számából megtudhatod, hogyan vészelik át a telet a sündisznók. Bemutatjuk az énekes kabócát, megismerhetsz egy újabb állatot az Amasonasról, majd Farkas Teklával újra a lovak világába kalandozhatsz, egészen pontosan a lovasíjjászat eredetébe, történetébe nyerhetsz betekintést.
Kisokosunkból megtudhatod, hogyan keletkezik a napfogyatkozás és mikor figyelhető meg újra.
Fontos, hogy napfogyatkozáskor ne nézz közvetlenül a Napba, mert nagyon veszélyes a szemre. Egyébként sem megfelelőek az általános napszemüvegek, ezekkel soha nem szabad közvetlenül a Napra nézni. A napfogyatkozás megfigyelésére, különleges szemüvegeket gyártanak. Ezeket extra fényszűrő technológiával készítik. Segítségével könnyedén megfigyelheted a jelenséget, és pontosan láthatod, hogyan takarja el a Hold a Napot.
Folytatódik a fényképezés története, amelyből megtudhatod milyenek voltak az első fényképek a történelemben.
A világon nagyon sok gyerek feltaláló van, akik csodás dolgokat találtak fel. Ebben a számban Bishop Curry életmentő Oázisát mutatjuk be, egy olyan szerkezetet, aminek a segítségével megelőzhető az autóban felejtett babák halála.
Mindezek után tovább olvashatsz egy igazi érték mesét, Idétlen Lenkével kalandozhatsz egy Disneyland- i Halloweeni buliba, megismerhetitek Sámlit, a legszerencsésebb kisegeret, aki nem volt szegény, mint más templom egere. A pap ugyanis nagyon szerette és mindig gondját viselte. Idővel ráadásul az egész falu ellátta bőségesen étellel!
Folytatódik Tóbiás története, elolvashatsz egy igazi gombamesét, amiből megtudhatod mikor és hogyan születnek a gombák. De vajon minden szép gomba ehető? Egy csodás kis mese vár rád az éneklő fúróról, a kis almafáról, folytatódnak Fanyar Nyanyar történetei, megismerheted a jégszívű herceget valamint számtalan játékos versike vár. Tarts most is velünk!

A három fenyőfa
2019-es újítások: Egy drón, amely belefér egy kato...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2022. szeptember 30. péntek

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/