Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Szerkesztő

A Dió Magazin Technikai részleg

Dió Magazin - 2021 - November

Fájl neve: 2021-Dio-Magazin-november
Fájl mérete: 19.8 mb
Fájl letőltése

A Dió magazin legfrissebb számából megtudhatod, hogyan vészelik át a telet a sündisznók. Bemutatjuk az énekes kabócát, megismerhetsz egy újabb állatot az Amasonasról, majd Farkas Teklával újra a lovak világába kalandozhatsz, egészen pontosan a lovasíjjászat eredetébe, történetébe nyerhetsz betekintést.
Kisokosunkból megtudhatod, hogyan keletkezik a napfogyatkozás és mikor figyelhető meg újra.
Fontos, hogy napfogyatkozáskor ne nézz közvetlenül a Napba, mert nagyon veszélyes a szemre. Egyébként sem megfelelőek az általános napszemüvegek, ezekkel soha nem szabad közvetlenül a Napra nézni. A napfogyatkozás megfigyelésére, különleges szemüvegeket gyártanak. Ezeket extra fényszűrő technológiával készítik. Segítségével könnyedén megfigyelheted a jelenséget, és pontosan láthatod, hogyan takarja el a Hold a Napot.
Folytatódik a fényképezés története, amelyből megtudhatod milyenek voltak az első fényképek a történelemben.
A világon nagyon sok gyerek feltaláló van, akik csodás dolgokat találtak fel. Ebben a számban Bishop Curry életmentő Oázisát mutatjuk be, egy olyan szerkezetet, aminek a segítségével megelőzhető az autóban felejtett babák halála.
Mindezek után tovább olvashatsz egy igazi érték mesét, Idétlen Lenkével kalandozhatsz egy Disneyland- i Halloweeni buliba, megismerhetitek Sámlit, a legszerencsésebb kisegeret, aki nem volt szegény, mint más templom egere. A pap ugyanis nagyon szerette és mindig gondját viselte. Idővel ráadásul az egész falu ellátta bőségesen étellel!
Folytatódik Tóbiás története, elolvashatsz egy igazi gombamesét, amiből megtudhatod mikor és hogyan születnek a gombák. De vajon minden szép gomba ehető? Egy csodás kis mese vár rád az éneklő fúróról, a kis almafáról, folytatódnak Fanyar Nyanyar történetei, megismerheted a jégszívű herceget valamint számtalan játékos versike vár. Tarts most is velünk!

Legek az állatvilágban - a lajhár
A halálról
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. december 08. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/