Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Szerkesztő

A Dió Magazin Technikai részleg

Dió Magazin - 2020 - Október

Fájl neve: Dio-Magazin-oktober
Fájl mérete: 3.7 mb
Fájl letőltése
Dió Magazin borító

 A Dió Magazin legfrissebb számában bemutatjuk a Föld egyik legidősebb növényét, a cikász pálmát, amely sokunk kedvenc dísznövénye, de azt talán csak kevesen tudják, hogy mérgező. Az Amazonas folyó medencéjének különleges állatai közül, az arany oroszlán tamarinról írunk. 

Tudtad- e, hogy fehér denevérek is léteznek? Sőt, nem csak hogy léteznek, de annyira picikék, hogy ha meglátnád őket el sem hinnéd! Ez az aprócska állat mindössze 3,7 – 5, 7 cm-re nő.
Farkas Tekla a csíkos zoknit viselő lovakról mesél, mert bizony ilyen lovak is vannak. De vajon, miért születnek csíkkal a lábukon?
Bemutatunk egy csodálatos ázsiai városállamot, amely éjjel- nappal káprázatos látványt nyújt az idelátogatóknak. Szingapúr, az egykor brit katonai támaszpontként használt parányi sziget, ma már igazi trópusi Disneylandként él a köztudatban, hiszen leginkább strandjairól és parkjairól híres.
Kiderül, hogy nem kell lemondjanak, azok sem a lovaglásról, akik allergiások a lovakra, hiszen létezik egy fajuk, amelyek hipoallergénok. Megtudhatjuk, hogy a lepkeszárnyak voltaképp fényérzékelők, amelyek segítségével a lepke tökéletesen be tudja irányozni, merről süt a nap, anélkül, hogy ehhez a szemeit használnia kellene.
A gazdiképző rovatunkban kiderül, hogyan kell gondoznunk a minimalacokat és, hogy mire kell odafigyelnünk a nevelésüket illetően. A kihalt madarak közül a nagy aukról mesélünk.
Mindezek mellett még nagyon sok érdekesség vár, számtalan mesével és gyerekverssel együtt.
Fanyar Nyanyar most éppen influenzás, az eltévedt kicsi lajhár ismeretlen „bozótban" keresgél, ellátogathatsz velünk Kalamajka születésnapjára, vár az egérkirály meséje és még nagyon sok őszi versike!
Ne habozz hát, látogass el hozzánk és töltsd le a magazint! Várunk szeretettel!
Folyamatosan csökken Magyarország területe
“Házias” locsolóvers
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 21. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/