Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Szerkesztő

A Dió Magazin Technikai részleg

Dió Magazin - 2020 - November

Fájl neve: 2020-Dio-Magazin-november
Fájl mérete: 5.1 mb
Fájl letőltése
Dió Magazin borító

 Novemberben is Dió Magazin! Fedezd fel velünk a világ érdekességeit, olvassatok együtt anyuval, apuval, a nagyiékkal meséket, versikéket, mondókákat, vagy csak tedd próbára a tudásodat, aktuális fejtörőinkkel!

Tudtad- e, hogy drakula papagáj is létezik? De vajon miért hívják így? Talán vérrel táplálkozik? Annyit már most elárulhatunk, hogy nem erről van szó. A választ megtudhatod, ha letöltöd a magazint és elolvasod. Az Amazonas folyó medencéjébe is ellátogatunk, ahol hónapról – hónapra bemutatunk egy- egy különleges állatot. Jelen esetben a fekete kajmánról írunk.
A denevérek rendjébe 19 család és mintegy 939 ma élő faj tartozik. Ebből a sokszínű rendből a pied denevéreket ismerheted meg. Ezek a kis lények nemcsak ritkák, hanem igazán egyediek is.
Az orchideák különlegessége elsősorban szépségükből adódik. Számos fajt találunk közöttük, hihetetlen formájú, alakot öltő virágokkal. Ezek közül mutatunk be újabbakat.
Farkas Tekla lovassorozatában a beteg lovak ápolásába nyújt számunkra betekintést. Országbemutató sorozatunkban Afrikába látogatunk, ezen belül pedig Zimbabwe néhány különlegességét hoztuk el.
Magyarország kastélyai közül a Brubszvik- kastélyba látogatunk Martonvásárra. Talán kevesen tudják, hogy a kastély körül egy több mint 70 hektáros angolkert található, ahol nyaranta és kora ősszel hangversenyeket tartanak. Történelmi sorozatunkban a golyóstoll atyjáról írunk.
A továbbiakban:
Fanyar Nyanyar ruhát varrat, Gyuszi nyuszi elbánik a farkassal. Megismerheted Tóbiás történetét, aki eredetileg csak egy rajz volt a mosóporos dobozon. Egy volt a sok száz hasonló mosószeres doboz közül, melyek egy bevásárló központ polcain sorakoztak arra várva, hogy az emberek megvegyék, és hazavigyék őket…
Megismerkedhetsz Tréfivel, a mókagyáros hangyával, aki munka közben, meg azután is, megnevettette a többieket, rímeket faragott, tréfákat gyártott, többnyire persze nem a maga, hanem a mások rovására. Az állatóvodában az állatokat készülnek beoltani, ami nagy riadalmat okoz. Panni almát szed a nagyi palacsintájába, de kiderül, hogy ez nem is olyan egyszerű, főleg, ha egy félős almával találkozik… Különleges csemege a kakas és a szarka esete…
Ha felkeltettük az érdeklődésedet, várunk szeretettel!
A maci és a gombóc
Peru: Cuzco, az egykori Inka Birodalom fővárosa
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. január 21. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/