Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Szerkesztő

A Dió Magazin Technikai részleg

Dió Magazin - 2020 - Március

Fájl neve: 2020-Dio-Magazin-marcius
Fájl mérete: 6.7 mb
Fájl letőltése

Megjelent a Dió magazin márciusi száma, amelyben hőseinkről is megemlékezünk, a márciusi szabadságharc és forradalom emlékét idézve. Továbbá érdekességeink között bemutatjuk a kacsacsőrű emlőst, amiről talán sokan nem tudják, de kivételes mérgező sarkantyúkkal rendelkezik. Vajon mi célból? Mérgező növények sorozatunkban a nadragulyát mutatjuk be. Ha mérgező, mégis miért alkalmazzák a gyógyszergyártásban?
Kolumbiában élnek az üvegbékák fajai. Nemrég egy eddig ismeretlen fajt fedeztek fel tudósok. Hogy miért is nevezik őket így, kiderül cikkünkből.
Farkas Tekla lovas sorozatában, lovaglóleckéket ad a gyerekeknek. Bemutatjuk Írországot, az ország néhány érdekességét és mesevilágát. A már jól ismert Morzsák sem maradhatnak el, amelyben kivételes hírekkel jelentkezünk.
Magyarország védett állatai közül a földikutyáról olvashatunk. A Gazdiképzőben megtanulhatjuk az axolotl tartását, hogy bátran merjük vállalni exotikus állatfajok nevelését is. Olvashatunk Erdély középkoráról, az Epheszoszi Artemisz templomról, amely a világ 7 csodái közé tartozik, majd a víz és a vallás szoros kapcsolatát taglaljuk.
Az élő gyermekirodalom jeles képviselői színesítik műveikkel magazinunkat, csodás mesékkel és versikékkel, amely kellemes időtöltést igér ebben a hónapban is minden gyermek, szülő, nagyszülő és pedagógus számára, akár egy közös olvasás erejéig.
Várunk mindenkit szeretettel!

A földimalac (Orycteropus afer)
Ariadne barlangjai - 20 év a Pilis mélyén - videó

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. február 25. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/