Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Szerkesztő

A Dió Magazin Technikai részleg

Dió Magazin - 2020 - Április

Fájl neve: 2020-Dio-Magazin-aprilis
Fájl mérete: 13.4 mb
Fájl letőltése
Dió Magazin borító

A nagyvilágban rengeteg csigafajjal találkozhatunk, számuk jóval meghaladja a 110 ezres nagyságrendet. Ezek között vannak szárazföldiek, víziek, csupaszok, mérgezők, aprók vagy éppen óriásiak. A Dió legújabb számában megismerhetjük a mérgező kúpcsigát és az afrikai óriáscsigát, melynek a tenyésztéséről a Gazdiképző rovatunkban bővebben is olvashatsz, hiszen tartása igencsak közkedvelt a gazdik körében.

Hallottál- e már repülő békákról? Nos, ha nem mi megmutatjuk, hogy léteznek!
Elérkezett a tavasz második hónapja. Ilyenkor a legtöbb állat utódot hoz a világra. Farkas Tekla lovassorozatában a kiscsikók születéséről mesél, valamint arról mit kell tenned, hogy a lovacska hozzád szokjon.
Országbemutató sorozatunkban Chilléből hoztunk érdekességeket, ez a különleges ország kiváltképpen híres szélsőséges időjárásviszonyairól. A morzsákban egy újabb gyermekfeltalálót ismerhetünk meg, megmutatjuk a világ legmélyebb barlangját a maga 2197 méterével, valamint egy újabb elképesztő állatot mutatunk be: a repülőkutyát.

Hamarosan itt a húsvét, a gyerekek nagy nagy örömére! Számtalan versike és mese várja a legkisebbeket, melyek között megtalálhatók az elmaradhatatlan húsvétot idéző írások is: megtudhatjuk például, hogy miért volt beteg a húsvéti nyuszi? Olvashatunk Tojásfestő nyuszifalváról, Nyuszi Gyusziról és még sorolhatnánk!
Állandó szerzőink további nagyszerű írásokkal várják szeretettel az érdeklődőket!

112 évig él a világ legtovább élő édesvízi hala: I...
Kábítószerfüggő halak?
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2021. július 25. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/