Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Brazíliában sorra pusztulnak a méhek

Brazíliában sorra  pusztulnak a méhek

 A méhek halála a mezőgazdasági vegyi anyagok miatt, már régóta aggodalomra ad okot Brazíliában, ahol 1990 és 2016 között a növényvédő szerek felhasználása 770% -kal növekedett, állítja az Egyesült Nemzetek Szervezetének a mezőgazdasági ágazatot követő szervezete FAO. Már az év elején elpusztult  több mint 500 millió méh, melyek testében kimutatták a finopril jelenlétét.

Ezt az EU-ban tiltott agrokémiai anyagot, amelyet az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége potenciálisan rákkeltőként sorolt ​​be, Brazíliában engedélyezik. A Greenpeace szerint az ebben az országban használt peszticidek 40% -a nagyon mérgező , s melyből 32%  nem engedélyezett az EU-ban. A legrosszabb amitől tartanak: hogy az országban olyan mezőgazdasági termelés folyik, amely az emberi táplálékot elárasztja szennyező növényvédő szerekkel.

Nem könnyített a helyzeten Jair Bolsonaro, Brazilia elnökének idei megválasztása, aki már egyértelművé tette, hogy az egészségügyi vagy környezetvédelmi kérdések nem akadályozzák meg abban, hogy előkészítse az utat a nagy gazdálkodók számára, akik őt támogatták az elnöki versenyen.

A Csévi-szirtek barlangjai I.
Niktinasztia: a jelenség amikor a virág, vagy levé...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. augusztus 06. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aranydio.com/