Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő magazin

Mi a Dió Magazin?

A nemrég indult Dió magazin első számának oldalain görgetsz épp. A magazint azzal a céllal hoztuk létre, hogy havonta érdekes, tréfás, hasznos, néhány esetben meghökkentő vagy épp szívmelengető olvasnivalót kínáljunk számotokra. A Dióban verseket, meséket, játékokat, dalokat, rejtvényeket, fejtörőket, ismeretterjesztő írásokat, pályázatokat találsz majd, amiket azzal a reménnyel kínálunk neked, hogy örömödet leled majd a böngészésben, és esetleg a suliban is hasznát veszed majd annak, amit nálunk találsz.
S hogy miért Dió? Mert azt a tartalmat, ami miatt létrejött, ugyanúgy akkor találod meg, ha kinyitod.

Aranyosi Ervin

Aranyosi Ervin

Aranyosi Ervin vagyok, költő, spirituális gondolkodó, tanító, hahota jóga tréner, nevetés-edző és irodalmi főszerkesztő

Verseim elsősorban a szeretetről, mosolyról az emberi kapcsolatokról, hitről, önismeretről, állat-, és természet-szeretetről szólnak többek között. Hiszem, hogy a művészet célja a világ szebbé tétele, egy kisebb szeletet én is bevállalok ebből a feladatból.

Espán Margaréta

Espán Margaréta

Kárpátaljáról jöttem, mesterségem címere: újságíró

Sziasztok! Espán Margaréta a becses nevem. 1991-ben születettem egy kicsinyke kárpátaljai faluban, Batáron. Szakmám szerint tanár vagyok, leendő óvónéniket, illetve jelenleg egy leendő óvóbácsit tanítok a szakma titkaira.

Sás Károly

Sás Károly

Egy pár szó munkásságomról

  • Pedagógus
  • Író
  • Zeneszerző
  • Dalszövegíró

Zenei tanulmányait Jászberényben, Egerben és Budapesten végezte.
Hosszú ideig végzett zenei tevékenységet külföldön.

Somogyvári Zsóka

Somogyvári Zsóka

A fotókuckó szerkesztő

Eredeti végzettségem kozmetikus. A fotózás hobbiból vált fő tevékenységgé nálam, annyira, hogy még az éjszakai álmaim is a fényképezés körül forognak. Főként a természet apró csodái érdekelnek, de szívesen örökítek meg szép tájakat, városokat is.

Ujréti Ágnes

Grafikai mindenes

Eredeti végzettségem, földrajz, rajz szakos tanár. amit az Eszterházy Károly (volt Ho Si Minh) Tanárképző Főiskolában végeztem el.

Szívesen részt veszek, olyan alkotófolyamatban, aminek a végeredménye gazdagít, a világot más színekben mutatja, elgondolkoztat, illetve további ötletekre sarkall. Ezért is alapítottuk meg cégünket Galantusz Grafika Bt. néven, hogy látásmódomat, rajzkészségemet mások is kiaknázhassák.

Ujréti János

A technikai mindenes és a vezető

Jelenleg programozok és kiadványt szerkesztek a Galantusz Grafika nevű cégemben.

Szeretem a sportot, évekig súlyt emeltem, és kick-boxoztam. A kedvencem mégis a barlangászat volt. A természeti szépsége és az összetett mozgás koordináció fogott meg igazán. Jelenleg már ritkán barlangászok, de akit érdekel az a barlangvilag.hu oldalán találhat bővebb leírásokat és csoda szép képeket a barlangokról.