Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Mi a Dió Magazin?

A magazint azzal a céllal hoztuk létre, hogy havonta érdekes, tréfás, hasznos, néhány esetben meghökkentő vagy épp szívmelengető olvasnivalót kínáljunk számotokra. A Dióban verseket, meséket, játékokat, dalokat, rejtvényeket, fejtörőket, ismeretterjesztő írásokat, találsz majd, amiket azzal a reménnyel kínálunk neked, hogy örömödet leled majd a böngészésben, és esetleg a suliban is hasznát veszed majd annak, amit nálunk találsz. 
S hogy miért Dió? Mert azt a tartalmat, ami miatt létrejött, ugyanúgy akkor találod meg, ha kinyitod.

Aranyosi Ervin

Aranyosi Ervin vagyok, költő, spirituális gondolkodó, tanító, hahota jóga tréner, nevetés-edző és irodalmi főszerkesztő

Verseim elsősorban a szeretetről, mosolyról az emberi kapcsolatokról, hitről, önismeretről, állat-, és természet-szeretetről szólnak többek között. Hiszem, hogy a művészet célja a világ szebbé tétele, egy kisebb szeletet én is bevállalok ebből a feladatból.

Sás Károly

Egy pár szó munkásságomról

  • Pedagógus
  • Író
  • Zeneszerző
  • Dalszövegíró

Zenei tanulmányait Jászberényben, Egerben és Budapesten végezte.
Hosszú ideig végzett zenei tevékenységet külföldön.

Somogyvári Zsóka

A fotókuckó szerkesztő

Eredeti végzettségem kozmetikus. A fotózás hobbiból vált fő tevékenységgé nálam, annyira, hogy még az éjszakai álmaim is a fényképezés körül forognak. Főként a természet apró csodái érdekelnek, de szívesen örökítek meg szép tájakat, városokat is.

Titi Hajnalka

A nevem Titi Hajnalka író, költő.

Erdélyben születtem, egy olyan mesés környezetben, ahol elengedhetetlenül kifejlődött a kreativitásom és a természet iránti szeretetem. Eredeti végzettségem szociális gondozó.
Mióta a betűket ismerem, mindig szerettem írni, elsősorban magam és gyermekeim örömére. Az idő bebizonyította számomra, hogy ha az ember szívvel alkot, az előbb- utóbb mások örömére is szolgál. Olvasóim biztatására jelent meg első felnőtteknek szóló verseskötetem 2019 májusában „Sosem késő!” címmel.

Ujréti Ágnes

Grafikai mindenes

Eredeti végzettségem, földrajz, rajz szakos tanár. amit az Eszterházy Károly (volt Ho Si Minh) Tanárképző Főiskolában végeztem el.

Szívesen részt veszek, olyan alkotófolyamatban, aminek a végeredménye gazdagít, a világot más színekben mutatja, elgondolkoztat, illetve további ötletekre sarkall. Ezért is alapítottuk meg cégünket Galantusz Grafika Bt. néven, hogy látásmódomat, rajzkészségemet mások is kiaknázhassák.

Ujréti János

A technikai mindenes és a vezető

Jelenleg programozok és kiadványt szerkesztek a Galantusz Grafika nevű cégemben.

Szeretem a sportot, évekig súlyt emeltem, és kick-boxoztam. A kedvencem mégis a barlangászat volt. A természeti szépsége és az összetett mozgás koordináció fogott meg igazán. Jelenleg már ritkán barlangászok, de akit érdekel az a barlangvilag.hu oldalán találhat bővebb leírásokat és csoda szép képeket a barlangokról.