Aktuális események

Kérlek, olvasd el a Használati feltételek

Barlangtestvérek: A Leány- és Legény-barlang

Barlangtestvérek: A Leány- és Legény-barlang

A Pilis-hegységben található két barlang mára már az Ariadne-barlangrendszer részét képezi. Látványos és turistaúton is megközelíthető bejárati csarnokaik miatt talán ezek a legismertebb barlangok a Csévi-szirteken. Sok kiránduló kapaszkodik fel a meredek ösvényen, hogy egy kis bepillantást nyerjenek a barlangok világába és megcsodálhassák a kilátást. A Legény-barlang 22 méter hosszú bejárati termében lámpa nélkül is kényelmesen végig lehet sétálni egészen a belső részeket lezáró vasajtóig. 

Kačna-barlang

A Szlovéniában fekvő Karszt-hegység mélye számtalan barlangot rejt. Legismertebb közülük a turisták által is látogatható, gigantikus Škocjan-barlang, amelyet az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. A szomszédos -- nem kevésbé impozáns -- Kačna-barlangot azonban csak kevesen csodálhatják meg.

A Csévi-szirtek barlangjai I.

A Csévi-szirtek barlangjai

A Pilis-hegység névadó csúcsának 756 méter magas tömbje a Dunazug-hegység legkiemelkedőbb pontja. Ennek északnyugati, meredek oldalában található a függőleges sziklafalakkal, magasra törő sziklabordákkal tagolt Csévi-szirtek. A sziklák alatt a mélyben szövevényes barlangjáratok húzódnak.